۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۱۳
کد خبر: ۳۵۱۳

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید به روش ساده + ویدئو | رمز و راز شیرینی نخودچی ؛ چه کار کنیم خمیر شیرینی نخودچی سفت نشود و ترک نخورد؟

تعداد بازدید : 19
تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید در خانه یکی از جذاب‌ترین کارهاست. در این مطلب طرز تهیه شیرینی نخودچی را به دو روش ساده آموزش داده‌ایم.

به گزارش روبرونیوز، شیرینی نخودچی در کنار شیرینی کشمشی و قطاب همیشه بهترین گزینه برای پذیرایی در روز‌های عید بوده است. کسی را نمی‌توان یافت که در مقابل این شیرینی خوشمزه و خوش‌عطر مقاومت کند پس برای درست کردن آن همین الان دست به کار شوید. تنها کافی است برای تهیه این شیرینی ساده، اصیل و خوشمزه طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره را در ادامه بخوانید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی

آرد نخودچی دو فنجان

کره یک‌چهارم فنجان

پودر قند الک‌شده سه‌چهارم فنجان

روغن زیتون یک‌چهارم فنجان

هل دو قاشق چای‌خوری

پسته خام خلال‌شده یک قاشق غذاخوری

گلاب یک‌دوم قاشق غذاخوری

نمک به مقدار لازم

طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره-ساده، اصیل و خوشمزه

طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره

۱. مواد شیرینی را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره تمامی مواد را از قبل آماده کنید تا به دمای محیط برسند. در اقدام بعدی فر را با دمای ۱۴۸ درجه سانتی‌گراد روشن کنید تا گرم شود. حال در یک کاسه مناسب کره نرم‌شده، روغن، پودر قند الک‌شده، پودر هل، گلاب و مقدار کمی نمک بریزید و با هم‌زن برقی یا دستی آن را مخلوط کنید تا هیچ توده‌ای باقی نماند.

برای پذیرایی در روز‌های عید می‌توانید شیرینی نعلی با پیمانه را هم درست کنید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره-ساده، اصیل و خوشمزه

۲. آرد نخودچی را اضافه کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره باید در یک تابه مناسب روی حرارت ملایم، آرد نخودچی را برای چند دقیقه تفت دهید. بعد از تفت دادن باید رنگ آرد به قهوه‌ای تغییر پیدا کند و بوی زهم آن گرفته شود. در ادامه آرد تفت داده‌شده را به همراه شکر الک و به مخلوط اضافه کنید. حال آن را خوب ورز دهید تا خمیر شیرینی‌تان آماده شود.

دقت داشته باشید که آرد تفت داده‌شده و شکر را در کاسه‌ای دیگر الک سپس به مخلوط اضافه کنید. پیشنهاد ما برای روز‌های عیدتان درست کردن شیرینی بهشتی با و بدون فر است.

طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره-ساده، اصیل و خوشمزه

۳. خمیر را ورز دهید

در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی باید روی سطح کار کمی خمیر را ورز بدهید سپس آن را صاف و پهن کنید. فقط دقت داشته باشید که آن را زیاد صاف نکنید که نازک می‌شود. در ابتدای ورز دادن و صاف کردن خمیر شکننده به نظر می‌رسد، اما ماندن در دمای محیط و گرمای دستان‌تان، آن را از این حالت خارج می‌کند. در ادامه خلال پسته‌ها را در خمیر نخودچی فرو کنید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره-ساده، اصیل و خوشمزه

۴. خمیر نخودچی را قالب بزنید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی با کمک کاتر یا قالب شیرینی‌پزی آن را قالب بزنید. برای شیرینی نخودچی معمولا از قالب چهارپر استفاده می‌کنند، اما شما از هر قالبی که بخواهید می‌توانید به کار ببرید. کاتر را در خمیر فرو کنید. آن را به آرامی فشار دهید و قالب بزنید. داخل سینی فرتان کاغذ روغنی پهن کنید و شیرینی‌های قالب زده شده را روی آن قرار دهید. در آخر این مرحله دقت داشته باشید که سمت پسته‌ها رو به بالا باشد.

طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره-ساده، اصیل و خوشمزه

۵. شیرینی را بپزید

در پنجمین مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره باید سینی را برای ۱۵ دقیقه داخل فر بگذارید تا روی شیرینی‌هایتان کمی تیره شود. در نهایت به آرامی آن‌ها را از کاغذ روغنی جدا کرده و در ظرف سروتان بچینید. روی آن‌ها را می‌توانید با پودر پسته، گردو یا نارگیل تزئین کنید. از دیگر شیرینی‌های اصیلی که برای عید می‌توانید ان را درست کنید نان برنجی است که مانند دیگر شیرینی‌ها طرفداران بسیاری دارد.

طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره-ساده، اصیل و خوشمزه

نکات تکمیلی پخت شیرینی نخودچی با کره

شیرینی نخودچی یکی از اصیل‌ترین شیرینی‌های ایرانی است که در منزل بدون هیچ دردسری با فر و بدون آن می‌توانید درست کنید. برای پخت بهتر شیرینی رعایت نکات زیر را حتما در نظر داشته باشید.

استفاده از آرد نخودچی

شیرینی نخودچی را با آرد نخودچی بو داده درست کنید و از نوع معمولی آن استفاده نکنید تا بوی خامی ندهد.

ترک نخوردن شیرینی نخودچی

شیرینی نخودچی با رعایت دمای فر، ورز دادن به اندازه خمیر و الک کردن آرد نخودچی هرگز هنگام پخت ترک نمی‌خورد. استفاده بیش از حد از کره برای تهیه خمیر شیرینی منجر به شل شدن و چسبندگی آن می‌شود. بهترین راه‌کار پاشیدن کمی آرد روی قالب یا وردنه است.

دلیل سفتی شیرینی نخودچی

مهم‌ترین دلیل سفتی خمیر شیرینی نخودچی استفاده از آرد زیاد است که منجر به از دست دادن رطوبت خمیر شده است. بهترین راه آن است که به کف دست‌تان روغن بزنید و خمیر را آرام‌آرام ورز دهید که روغن به خورد خمیر برود.

شل شدن خمیر نخودچی

شیرینی نخودچی را با آرد نخودچی درست می‌کنند، اما اگر هنگام ورز دادن متوجه شل بودن آن شدید تنها کافی است مقداری آرد برنج به آن اضافه کنید. دقت داشته باشید آن را به آرامی به مخلوط اضافه کرده و ورز دهید. شیرینی پفکی گردویی مجلسی از آن شیرینی‌هایی است که حتما باید آن را درست کنید.

پودر شدن خمیر شیرینی

مهم‌ترین دلیلی که برای پودر شدن خمیر شیرینی نخودچی می‌توان آورد خوب ورز ندادن آن است. ورز دادن زیادی خمیر هم باعث سفت شدن آن می‌شود. پس خمیر را باید به اندازه ورز دهید تا با چنین مشکلاتی روبه‌رو نشوید.

پخت شیرینی نخودچی در تابه رژیمی

در طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر جدا از قابلمه، آن را می‌توانید در تابه‌های رژیمی هم پخت کنید. تنها کافی است مراحل آماده‌سازی را مانند بالا پیش ببرید سپس ته تابه را کمی روغن چرب کرده و شیرینی‌ها را داخل آن بچینید. در تابه را ببندید و برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه با حرارت خیلی کم زمان دهید تا پخته شود.

طرز تهیه شیرینی نخودچی با کره-ساده، اصیل و خوشمزه

طرز تهیه شیرینی نخودچی مخصوص عید نوروز

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی 

آرد نخودچی ۳۰۰ گرم

پودر قند ۱۵۰ گرم

روغن جامد ۱۵۰ گرم

پودر هل یک قاشق چای‌خوری

میزان: ۵۰۰ گرم
زمان پخت: ۱ ساعت

طرز تهیه شیرینی نخودچی

۱- فر را با دمای ۱۸۰ درجه گرم کنید. سپس روغن جامد را درون ظرف هم‌زن بریزید و کمی هم بزنید تا بافت آن یکدست شود.

۲- حالا پودر قند حریر را روی روغن الک کنید و آنقدر مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست، سفید، پفکی و سبک (مانند تصویر) شود. سپس پودر هل را به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شود.

۳- آرد نخودچی باکیفیت را روی ترکیب روغن، پودر قند و هل، الک کنید و با لیسک مواد را مخلوط کنید. همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید، پس از مخلوط شدن مواد، به یک بافت پودری می‌رسید. سپس باید مواد را آنقدر با دست ورز دهید تا خمیر لطیفی به دست بیاید و منسجم شود.

۴- زمانی که خمیر منسجم شد آن را درون یک نایلون قرار دهید و اجازه بدهید حداقل به مدت ۸ ساعت، در دمای محیط استراحت کند.

۵- حالا خمیر را مابین دو کاغذ روغنی به ضخامت ۲ سانت باز کنید. پس از باز شدن خمیر، قالب‌های ۴پر و ۵پر را درون آرد زده و سپس همه‌ خمیر را قالب بزنید.

۶- سپس شیرینی‌ها را خیلی آرام برداشته و آن‌ها را روی کاغذ روغنی داخل سینی فر بچینید.

۷- برای تزیین شیرینی‌ها، به کمک یک چوب کبریت و زعفران غلیظ دم‌کرده، یک نقطه روی شیرینی‌ها قرار دهید.

۸- سینی فر را داخل فر از قبل گرم شده، طبقه‌ وسط به مدت ۲۰ دقیقه بگذارید تا شیرینی‌ها بپزد. زمانی که سینی شیرینی‌ها را از داخل فر خارج کردید، اجازه دهید تا کاملا خنک شود سپس شیرینی‌ها را از داخلی سینی خارج کرده و داخل ظرف سرو بچینید.

منابع: کتاب کاله، دیجی‌مگ

گزارش خطا
برچسب ها:
آشپزی
ارسال نظر
داغ‌ترین خبرها